2111167496 Ανθέων 68, Χαϊδάρι asnikites@yahoo.com
hero image

 

 
KICK BOXING
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ" | Χαϊδάρι Αττική
 

Τι είναι το Kick Boxing;

Το Kick Boxing στην ουσία είναι η εξέλιξη του δυναμικού ΚΑΡΑΤΕ (sport karate) ένα στυλ που ξεκίνησε να στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στην Αμερική και στην Ιαπωνία από μαχητές διάφορων μαχητικών στυλ όρθιας μάχης. Μέσα στα χρόνια που πέρασαν το Kick Boxing εξελίχθηκε έτσι ώστε σήμερα να το βλέπουμε στην μορφή που ξέρουμε παρακολουθώντας το στα τηλεοπτικά κανάλια μέσα από διοργανώσεις επαγγελματικού Kick Boxing.

Το Kick (κλωτσιά) Boxing (πυγμαχία) είναι ένα μαχητικό άθλημα για αυτούς που θέλουν γρήγορη αλλά ουσιαστική τεχνική κατάρτιση, αυτοάμυνα, ολοκληρωμένη σωματική εκγύμναση και φυσική κατάσταση. Το Kick Boxing στην Ελλάδα είναι αναγνωρισμένο άθλημα από το κράτος και η Επίσημη αναγνωρισμένη από την ΓΓΑ Ομοσπονδία (ΠΟΚ) διαδίδει και καλλιεργεί μέσα στους συλλόγους της τα 6 στυλ του αθλήματος: pointfighting, light contact, kick light, full contact, low kicks, K1 δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όλους να γυμναστούν να εκτονωθούν και να μάθουν αυτοάμυνα ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και φυσικών προσόντων.

To Kick Boxing υπάρχει στη χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας το 1980 και από το 2004 είναι πλέον αναγνωρισμένο άθλημα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και έτσι οι αθλητές που επιτυγχάνουν διακρίσεις αποκτούν μόρια για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακές σχολές σε όλη την χώρα. 

 

 


 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα τμήματα και τα προγράμματά μας.